Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк перейняв у Канади досвід дострокових виборів

Вівторок, 8 травня 2007, 14:24

Україна зацікавлена в участі міжнародних спостерігачів на парламентських виборах і готова запросити, зокрема, канадських спостерігачів, як тільки будуть визначені терміни проведення дострокових виборів.

Про це заявив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк у ході свого візиту в Канаду, повідомляє Ліга.

За словами керівника прес-служби МЗС Андрія Дещиці, Яценюк, перебуваючи з офіційним візитом в Оттаві, відвідав парламент Канади, де провів низку зустрічей з канадськими політиками і парламентарями.

Міністр зустрівся зі спікером Палати громад парламенту Канади Пітером Міллінкеном, керівництвом парламентської групи дружби Україна-Канада і лідером опозиції, головою Ліберальної партії Стефаном Діоном.

Значну увагу під час зустрічей сторони присвятили питанням міжпарламентського співробітництва, зокрема, роботі створеної в 2006 році Групи міжпарламентської дружби Канада-Україна і її участі як у розвитку двосторонніх відносин з Україною, так і підтримці демократичних процесів у нашій державі.

Сторони обмінялися думками щодо досвіду роботи парламентів, проведення дострокових виборчих кампаній, пошуку нових форм і механізмів інтенсифікації двосторонніх відносин.

Крім того, окрему увагу приділили питанню Голодомору 1932-33 років в Україні.

Яценюк передав спікеру канадського парламенту лист президента Віктора Ющенка, у якому міститься звернення про надання сприяння діям України й інших держав у процесі визнання на міжнародному рівні Голодомору 1932-33 р. актом геноциду проти українського народу.

Як відомо, у березні цього року Ющенко доручив МЗС та дипустановам за кордоном узяти під контроль питання про визнання у світі Голодомору 1932-33 р. геноцидом. За його словами, це можна зробити шляхом ухвалення в парламентах світу відповідних резолюцій, що також мають зробити ООН, Євросоюз та ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування