Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє звільнити 129 депутатів

Субота, 2 червня 2007, 17:41

У суботу, о 18.00, БЮТ почне процедуру позбавлення депутатських повноважень депутатів своєї фракції.

Про це в перерві з'їзду журналістам повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"О 18 годині ми зберемо другий етап з'їзду, і ми анулюємо нашу присутність у Верховній Раді", - відзначила вона.

За її словами, депутатських повноважень будуть позбавлені 129 членів фракції БЮТ, у тому числі 103 депутати, що написали заяву про вихід із фракції та 26 депутатів, яких позбавили мандата на з'їзді за порушення фракційної дисципліни.

Тимошенко звинуватила коаліцію в невиконанні домовленостей. "На жаль, антикризова коаліція своїх обіцянок не виконала й на сьогоднішній день практично Центральну виборчу комісію розпустила на вихідні", - відзначила вона, пояснивши, що ЦВК повинна була ухвалити рішення щодо обнуління списків опозиційних блоків.

"Незважаючи на поводження, як старого, так і нового ЦВК, у нас списки кандидатів у народні депутати будуть анульовані", - підкреслила вона.

У той же час, коментуючи можливе звернення до суду тих 26 депутатів, яких позбавили депутатських повноважень за порушення фракційної дисципліни, Тимошенко відзначила, що згідно ч. 6 ст. 81 Конституції повноваження народного депутата припиняються рішенням з'їзду. "У Конституції не написано, що він (народний депутат) повинен писати заяву (про додавання депутатських повноважень)", - підкреслила вона.

Тимошенко підкреслила, що якщо депутати не вважають це рішення БЮТ правомірним, "нехай ідуть у Конституційний суд".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування