Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада суддів оголосила війну Медведчуку

Понеділок, 25 червня 2007, 12:54

Призначений на вівторок З'їзд суддів України спробує затвердити Раду суддів України як єдиний орган, що має право призначати суддів на адміністративні посади.

Про це пише газета "Дело".

Минулої п'ятниці Рада суддів вирішила ігнорувати ухвалену в травні постанову парламенту. Цей документ віддавав право призначати голів судів Вищій раді юстиції (ВРЮ). У підсумку Рада суддів самостійно призначила 60 осіб на адміністративні посади.

Як повідомив виданню член Ради суддів Олександр Волков, ще більше 200 суддів будуть призначені на найближчих засіданнях. Раніше заступник глави Ради суддів Василь Гуменюк заявив, що з 1 червня закінчується термін повноважень суддів на більш ніж 300 адміністративних посадах.

За словами Волкова, незважаючи на постанову парламенту, Вища рада юстиції зараз не має права призначати суддів на адміністративні посади, оскільки в судові інстанції надійшла низка позовів, які заперечують таке право Ради юстиції.

Судді вважають, що передача повноважень по призначенню глав судів Вищій раді юстиції суперечить законові про судоустрій і Конституцію. На їх думку, одним з ініціаторів цього нововведення був Віктор Медведчук, який нещодавно знову ввійшов у Раду.

У вівторок З'їзд суддів також обговорить роботу Вищої ради юстиції. Судді вважають цей орган заполітизованим.

"Сьогодні з 20 членів Ради юстиції 15 так чи інакше працюють на коаліцію", — сказало "Делу" джерело у Верховному Суді.

За його словами, половина з них пов'язані з Партією регіонів, інші – з колишнім головою адміністрації президента Кучми Віктором Медведчуком. Судді обурені, що Вища рада юстиції може протягом одного дня звільнити будь-якого суддю. "У той час як судді, викриті в хабарництві або рейдерстві, роками залишаються на посадах", — говорить джерело.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування