Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович береться рятувати зерно

Неділя, 3 червня 2007, 13:25

Уряд вживе ряд заходів у зв'язку з загибеллю близько половини посівів зернових культур в 10 регіонах країни.

Про це повідомив прем'єр Віктор Янукович у неділю, у ході робочої поїздки у зв'язку зі складною ситуацією з майбутнім урожаєм, у пмт. Любашівка Одеської області.

"Безумовно, одним з основних питань є заготівля продовольчого зерна на 2008 рік. Ми передбачаємо фінансування цієї програми... 250 тис. т продовольчого зерна є, необхідно ще 710 тис. т", - відзначив прем'єр.

Крім того, за словами Януковича, у ряді регіонів країни, де це можливо, замість пшениці будуть пересіяні інші культури. Як відзначив прем'єр, сільгоспвиробникам будуть компенсовані втрати, а також уряд бачить своїм завданням збереження посівного фонду на наступний рік.

Янукович підкреслив, що уряд не допустить подорожчання зерна.

Він також не виключив того, що Україна може знову ввести квоти на експорт зерна. "У зв'язку з цією ситуацією (посухою) ми будемо радитися, ми зберемо виробників і трейдерів, але приймати будемо рішення відповідальне, якщо потрібно буде зупинити експорт зерна, хто б що не говорив, ми будемо приймати рішення те, яке потрібно державі", - запевнив Янукович.

Як відомо, Кабінет міністрів вирішив припинити квотування експорту пшениці й жита, однак постанова про це поки не опублікована й не вступила в дію.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування