Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" хочуть, щоб опозицію добила ЦВК, а не КС

Вівторок, 5 червня 2007, 12:41

Представники коаліції не робили і не планують робити подання в Конституційний Суд щодо тлумачення правомірності рішень з'їздів опозиційних сил про складання повноважень їхніми депутатами.

Про це журналістам у вівторок повідомив заступник лідера фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Ми не подавали у Конституційний Суд. Крапку повинна поставити ЦВК", - сказав депутат.

На думку Чечетова, "з одного боку вона (ЦВК) має визнати правомочність складання повноважень, а з іншого, має сказати – або на зміну цим депутатам повинні прийти інші кандидати зі списків, або сказати, що списки обнулені і в парламент ніхто не прийде".

У свою чергу інший регіонал Тарас Чорновіл вважає, що опозиції самій доведеться звертатися до КС щодо тлумачення відповідної норми, оскільки "висновок від 2002 року Шаповала, коли він був доповідачем, дуже неоднозначний і він не передбачає припинення повноважень ВР при виході третини депутатів".

"У висновку КС сказано "призупинення до обрання нових депутатів". А тоді, я нагадаю, була змішана система і були мажоритарники. І якщо на сьогодні ми переносимо дію того висновку, то виходить що ВР не є безперервним органом, що є повним абсурдом згідно з Конституцією", - додав Чорновіл.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування