Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко впевнений, що нова Рада буде іншою

Четвер, 7 червня 2007, 13:27

Президент Віктор Ющенко готовий підписати закон про заходи, необхідні для вступу України у Світову організацію торгівлі в поточному році.

В інтерв'ю "Financial Times" він висловив сподівання, що вступ у СОТ забезпечить Україні доступ на справедливих умовах до міжнародних ринків і збільшить експорт на 5-10%, пише "Inopressa.ru".

"Для національної економіки це вкрай важливий крок. Це невід'ємний елемент наших планів інтеграції в європейські інститути", - сказав Ющенко.

Президент підкреслив, що довгостроковою метою України, як і раніше, є членство в Євросоюзі. Іншою метою залишається і вступ до НАТО.

Представники СОТ заявили, що поки не можуть прокоментувати слова Ющенка, але, можливо, дадуть відповідь у четвер.

Відповідаючи на запитання про зростаючу напруженість між Росією і Заходом, Ющенко не став вплутатися у "словесну війну" і коментувати висловлення президента Росії Володимира Путіна про наростання "тиранії" в Україні.

Однак він зазначив, що відносини з Москвою "досить складні", обидві країни "серйозно працюють" за різними напрямками, у тому числі над установленням державних кордонів, питаннями майбутнього російського Чорноморського флоту й енергетики.

Ющенко закликав Кремль не домішувати політику до торгівлі нафтою і природним газом.

"Нам хотілося б бачити, що ці питання вирішуються на основі гарних добросусідських відносин, а економічні відносини будуються по принципах вільного ринку", - сказав він.

У той же час, Ющенко закликав Євросоюз увести "загальну енергетичну політику", що допоможе розібратися з проблемами перебоїв у постачаннях, зокрема, з Росії.

"Події газової війни 2005-2006 років, події в Білорусії, країнах Балтії, зокрема Естонії, свідчать, що в наші дні жодна країна не в силах сформулювати адекватну енергетичну політику поодинці", - підкреслив він.

"Не думаю, що в ЄС уже є концепція (загальної енергетичної політики). На даний момент вона будується на базі двосторонніх відносин", - зазначив також Ющенко.

У свою чергу, на "політичні перипетії" в Україні Ющенко дивиться оптимістично, відмітаючи припущення, що новий парламент, який оберуть у вересні, зміниться мало.

"Дуже важливо розуміти, що політичні сили, які прийдуть у новий парламент, навіть якщо це ті ж люди з нинішнього парламенту, будуть іншими", - сказав він.

Як відзначає видання, Ющенко давно вже – мабуть, з часів "помаранчевої революції" – не виглядав таким здоровим і упевненим у собі, як тепер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...