Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров звинувачує Кириленка й Тимошенко в зриві домовленостей

П'ятниця, 8 червня 2007, 12:00

Перший віце-прем`єр Микола Азаров заявляє, що опозиція, відкликавши своїх кандидатів з виборчих списків і відмовившись працювати у Верховній Раді, порушили раніше досягнуті домовленості між президентом, прем`єром і головою ВР.

Про це він заявив в п'ятницю на брифінгу для журналістів після зустрічі з керівниками торговельно-економічних місій, повдіомляє УНІАН.

За словами Азарова, раніше була досягнута домовленість про те, що після ухвалення необхідних виборчих законів буде виділено кілька днів для ухвалення життєво важливих для країни в цьому і наступному році економічних законів.

Зокрема, про держзакупівлю і Податковий кодекс.

"Раптове обнулення списків, яке відбулося у суботу на з`їздах… це порушення всіх домовленостей, про які ми з ними вели мову, і мене украй здивувало, що ще у п`ятницю ми говорили з лідерами "Нашої України" і БЮТ про необхідність ухвалення цих законів", - заявив він.

"Говорили, що можна шляхом консенсусу п`яти фракцій проголосувати за закони, які украй необхідні, і раптом ми у суботу дізнаємося про те, що вони заявили про ліквідацію фракцій і вважають Верховну Раду нелегітимною", - заявив Азаров.

За його словами, під час засідання робочої групи і переговорів "трьох" розглядався пакет економічних законів як додаток №3.

"Єдине, в ту ніч ми не встигли його оформити (додаток №3) як оформили додатки №1 і №5, але цей додаток був складовою частиною наших домовленостей. І коли стояло питання, скільки днів треба, щоб прийняти необхідні для життя країни закони, не тільки ж виборами живе країна… То ми домовилися приблизно про два-три дні для ухвалення виборчих законів", - розповів Азаров.

"А потім ми за узгодженим рішенням президента, прем`єра і голови Верховної Ради проводимо необхідну кількість засідань, щоб прийняти украй необхідні закони для країни", - додав він.

Азаров також зазначив, що уряд орієнтувався на те, що "як тільки закінчиться епопея підготовки виборчого законодавства, з'явиться можливість провести цілий ряд законопроектів, від яких залежить розвиток країни в цьому і наступному році".

Він також зазначив, що хотів би, щоб через ЗМІ опозиція пригадала про домовленості, і сторони б повернулися до переговорів і реалізації досягнутих домовленостей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...