Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Торговий центр перед "Олімпійським" замість зносу частково продали

Четвер, 19 липня 2007, 10:53

Компанія "Нерухомість столиці" знайшла покупця на 50% у скандально відомому проекті будівництва торгово-розважального центру перед НСК "Олімпійський".

Про це розповіло високопоставлене джерело в компанії "Нерухомість столиці" (НЕСТ), пише Комерсант-Україна.

За його словами, 50% частки в ТОВ "Юджин" (власник дозвільної документації на землевідведення під будівництво ТРЦ) були продані "Смарт-холдингу" Вадима Новинського. Сума угоди не розголошується, однак раніше 50% у проекті оцінювалися в 20 млн. дол.

До цього партнер компанії НЕСТ по будівництву – литовський девелопер Hanner – перевів на нього свою частку в ТРЦ. А на початку липня Антимонопольний комітет дозволив ТОВ "Олімпік-ТРЦ" придбати частина в статутному фонді ТОВ "Юджин".

Можливість повного виходу з проекту розглядає і сам НЕСТ.

Видання відзначає, що на початку липня 2005 року НЕСТ разом з литовською компанією Hanner придбали корпоративні права на компанію ТОВ "Юджин".

По 40% у ТРЦ належить "НЕСТ" і Hanner, 20% – ВАТ "Трест "Югозападтрансстрой'". Введення об'єкта в експлуатацію був запланований на березень 2007 року. Інвестиції в проект оцінювалися в 95 млн. дол., з яких вже інвестовано 50 млн. дол.

У "Смарт-холдингу" підтвердили факт покупки 50% частки в ТРЦ. "Єдиним варіантом зняти литовську проблему для проведення Євро-2012 в Україні - було викупити частку Hanner у проекті "Троіцького", - сказало джерело в групі.

Рішення Hanner вийти з проекту будівництва ТРЦ пов'язано з конфліктом, що виник навколо участі України в Євро-2012. 8 листопада 2005 року президент Федерації футболу України Григорій Суркіс вимагав припинити будівництво ТРЦ, тому що, на його думку, об'єкт порушував правила евакуації з території НСК.

У березні 2006 року будівництво ТРЦ було припинено і до сьогоднішнього дня не відновлено. Наприкінці червня ФФУ з посиланням на президента UEFA Мішеля Платіні повідомила, що "якщо споруда, будівництво якої почато перед ареною не буде знесено, матчі рівня чемпіонату Європи на цьому стадіоні проводитися не зможуть".

За словами віце-прем'єра Володимира Рибака, рішення знести будівництво перед НСК "Олімпійський" уже прийнято урядом: "Оскільки інвестори діяли на законних підставах, ми виділимо їм іншу земельну ділянку".

"Однак, дотепер не прийнято рішення як компенсувати інвестиції компанії в будівництво. У держбюджеті на це коштів немає", – відзначив Рибак. За його словами, по даному питанню буде проведена нарада, запланована на п'ятницю.

На думку президента банку НРБ В'ячеслава Юткіна, "Смарт-холдинг", швидше за все, розраховує одержати якісь преференції за відмову від будівництва перед спортивною ареною.

"У даному випадку українська сторона йшла за принципом – і вівці цілі, і вовки ситі. Тепер ніхто не скаже, що іноземні інвестиції не захистили. Зрозуміло, що в обмін "Смарт-груп" одержить преференції як у прихильності до групи з боку держави, так і у вигляді компенсації", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування