Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Радник Ющенка увіллє Луценку й Кириленку ще одну партію?

Понеділок, 2 липня 2007, 09:59

До блоку, створюваного "Нашою Україною" та "Народною самообороною", може приєднатись Селянська партія України.

Про це з посиланням на свої джерела пише в понеділок газета "Комерсант-Україна".

У суботу головою Селянської партії замість Олександра Яворського стала радник президента, колишня заступник міністра внутрішніх справ Лідія Порєчкіна. Таке рішення одноголосно ухвалив VIII з'їзд СелПУ.

Водночас, Яворського, який на скликаний секретарями обласних організацій партії з'їзд не прийшов, відправили у відставку з посади голови, а його першого заступника Сергія Довганя виключили з лав партії.

Відразу ж після обрання її головою партії, Порєчкіна заявила, що відкликає підпис попереднього голови СелПУ під меморандумом про створення блоку з партіями аграрного сектора, що був підписаний 26 червня цього року.

Крім СелПУ в цей блок мали ввійти Аграрна партія України, Партія відродження села, Українська селянська демократична партія. Прихильники Порєчкіной повідомили, що рішення про створення блоку було прийнято з ініціативи Партії регіонів.

У той же час джерела видання в СелПУ стверджують, що Порєчкіна має намір цілковито відмовитися від ідеї блоку аграрних партій.

З майбутніми союзниками для участі у позачергових парламентських виборах у СелПУ поки не визначилися. Однак, за словами джерел, партія може приєднатись до блоку, створюваного "Нашою Україною".

Як відомо, СелПУ заснована в 1992 році підприємцем Сергієм Довганем. На виборах Верховної Ради 1998 року СелПУ разом із Соцпартією створила блок "За правду, за народ, за Україну!", що посів третє місце, одержавши 8,6%.

На парламентських виборах у березні 2006 року СелПУ брала участь самостійно і набрала 0,31% голосів.

Порєчкіна – кандидат економічних наук. У 1994-1995 роках працювала в АКБ "Україна". У той час головою правління банку був Віктор Ющенко.

7 липня 2005 року президент Ющенко підписав указ про призначення Порєчкіної заступником міністра внутрішніх справ. У МВС вона відповідала за координацію підрозділів фінансового, матеріально-технічного, господарського і кадрового забезпечення.

28 грудня 2006 року призначена радником президента. Голова Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнське об'єднання лідерів територіальних громад".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування