Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа побачила загрозу парламентаризму в Україні?

Понеділок, 2 липня 2007, 13:48

Представники парламентської делегації в Парламентської Аасамблеї Ради Європи стурбовані появою загроз існування парламентаризму в Україні.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з іноземних справ, голова постійної делегації ВР у ПАРЄ, член СПУ Віталій Шибко на прес-конференції в понеділок, повідомляє Ліга.

Шибко підкреслив, що на червневій сесії ПАРЄ "українське питання" окремо не розглядалося, однак подіями в Україні досить активно цікавилися представники ПАРЄ.

Так, наприклад, на засіданні моніторингового комітету в рамках ПАРЄ було відзначено, що європейське співтовариство стурбоване політичною ситуацією в Україні.

"Скажу відверто, європейське співтовариство збите з пантелику", - сказав Шибко.

Він підкреслив, що, незважаючи на рішення направити європейських представників на вибори в Україну, представники Європи задають собі питання, чи є законні підстави для їхнього проведення.

За словами Шибко, європейські представники стурбовані не стільки тим, чи відбудуться вибори в Україні взагалі, скільки існуванням загроз парламентаризму в Україні.

Голова постійної делегації ВР у ПАРЄ також повідомив, що в ході зустрічей і доповідей відзначалося, що в Україні існують ознаки "наступу на парламентаризм".

Крім того, за словами Шибко, через сформовану політичну ситуацію в Україні гальмується і переговорний процес щодо укладання нової Угоди з ЄС.

Як передає УНІАН, під час роботи чергової сесії ПАРЄ співдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северінсен і Ренате Вольвенд надали коротку інформацію щодо поточної ситуації в Україні.

Крім того, зазначив Шибко, зі співдоповідачами зустрічався заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий. Зустріч мала приватний характер і на неї не були запрошені представники української парламентської делегації.

Як відомо, президент Віктор Ющенко указом від 5 червня призначив позачергові вибори у Верховну Раду на 30 вересня поточного року.

Минулого тижня Ющенко одержав листа від президента ПАРЄ Рене ван дер Ліндена, у якому підтверджена участь спостерігачів від ПАРЄ під час проведення позачергових виборів у Верховну Раду.

Ліга, УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
22:02
відео, оновленоНетверезий голова райдержадміністрації Броварів збив чотирьох людей
Усі новини...