Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко виступить перед депутатами

Вівторок, 3 липня 2007, 15:19

Президент Віктор Ющенко має намір виступити із зверненням до парламентської асамблеї ОБСЄ, яка має розпочати засідання 5 липня.

Про це у вівторок повідомив заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий.

"Президент звернеться до парламентарів країн-членів ОБСЄ з промовою і в той же день ввечері дасть офіційний прийом від свого імені на честь учасників цього заходу", - сказав він.

За словами Чалого, ключовими моментами промови будуть тези, з поглиблення українського парламентаризму на засадах європейських стандартів є принциповою позицією президента.

Ющенко також має намір наголосити, що парламентські вибори призведуть до посилення ідей парламентаризму в Україні.

За словами Чалого, Ющенко зверне увагу на необхідність імперативного мандату, а також президент зверне увагу, що українські депутати повинні відмовитись від необмеженого депутатського імунітету, "щоб український парламент став подібним до європейських парламентів".

Відповідаючи на питання, що деякі представники російської делегації не мали наміру приїхати на засідання у зв’язку з тим, що українська Верховна Рада розпущена, Чалий сказав:

"Більшість членів братимуть участь".

Він також наголосив, що в парламентській асамблеї ОБСЄ беруть участь "не парламенти, а окремі парламентські делегації".

"Члени парламентських делегацій зберігають повноваження доки не будуть заміщені іншими членами після виборів до парламенту протягом 6 місяців", - пояснив Чалий.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування