Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Нашій Україні" натякають, що Лавринович помилився

Середа, 4 липня 2007, 12:47

Представник "Нашої України" Микола Оніщук заявляє, що рішення Конституційного Суду щодо неконституційності призначення суддів на адміністративні посади президентом було ухвалене неповноважним складом.

Так він прокоментував висновок Мінюсту щодо рішення КС, згідно з яким судді, призначені президентом після 16 травня знаходяться на посадах незаконно, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Як відомо, рішення Конституційного Суду щодо питання призначення президентом суддів на адміністративні посади, приймалося неповноважним складом суду", - наголосив Оніщук.

"У голосуванні приймала участь пані Станік, її голос був десятим, тобто вирішальним. Але в цей час вона була вже звільнена з посади судді КС", - додав він.

“Відповідно до постанови пленуму Верховного Суду, ухвали про забезпечення позову, які начебто були винесені на користь Сюзанни Станік у вигляді зупинення дії указу президента, не поновлюють повноважності особи, стосовно якої така ухвала винесена”, - пояснив Оніщук.

Він наголосив, що це означає, що "Станік не мала повноважень приймати участь у засіданні та голосуванні з цього питання".

"Тому рішення КС з цього приводу потрібно вважати таким, яке ухвалене неповноважним складом", - підкреслив Оніщук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування