Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче прем’єра, що говоритиме про могилу українською

Неділя, 8 липня 2007, 20:49

Президент Віктор Ющенко внесе кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем’єр-міністра, якщо коаліція в новому парламенті буде сформована на основі Партії регіонів.

"Внесу", - пообіцяв він в інтерв’ю телеканалу "Інтер", показаному в неділю ввечері.

На питання, кого б він хотів бачити на посаді прем’єра, Ющенко відповів: "Людину, яка глибоко розуміє національні пріоритети країни. Людину, яка не боїться сказати, що він патріот України. Не боїться говорити українською мовою, не боїться говорити, що це його вітчизна, тут він помре, тут буде його могила - колись, і дай Бог, щоб це було якомога пізніше. Що ключовою метою його політики є відстоювання національних інтересів".

"Тому українська політика повинна творитися в Києві, а не в інших столицях", - додав президент.

Ющенко зазначив, що "безумовно, є" конкретна людина, яку він хотів би бачити на цій посаді, проте не став називати її прізвище.

Президент також не виключив створення в новому парламенті коаліції за участю Партії регіонів та блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

"Можливість є сама широка. Я не хотів би закривати для політичного діалогу дороги", - сказав він.

"Є український демократичний блок, блок Юлії Тимошенко. Вдається ця коаліція – я буду вітати, не вдається ця коаліція – буде інша коаліція", - зазначив президент.

"Перший етап завдання для нового парламенту – це проведення повномасштабних політичних консультацій, вихід на формат коаліції таким чином, щоб він забезпечив політичний діалог різних політичних сил", - додав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...