Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров хоче кинути соціальні плани Ющенка на біг-борди

Середа, 1 серпня 2007, 13:43

Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров зізнався, що останній рік роботи в уряді був найважчим у його кар’єрі.

Причиною цього він назвав відсутність взаємодії між урядом та президентом.

"Попередні періоди нашої діяльності уряд ефективно взаємодіяв з президентом. Хоча і там були свої проблеми, але була згода в глобальних питаннях", - сказав Азаров у середу, в ході розширеного засідання Кабміну.

"Зараз же ми маємо унікальну ситуацію. У нас нема взаємодії з президентом, а в окремих випадках є протидія з його боку", - наголосив він

Азаров заявив, що таке становище вкрай ускладнює проведення соціально-економічної політики уряду.

"Наприклад, коли секретаріат президента озвучує свої соціальні плани, то хотілося б запитати, в якому законодавчому акті, в якій конституції говориться про статус таких документів (соціальних програм)?", - зазначив Азаров.

"Якщо це передвиборчий документ, то у нього цілком визначений статус: на біг-борд – і нехай його оцінюють виборці. Але якщо у нього законодавчий статус, тоді уряд має його виконувати", - заявив він.

На думку Азарова, такі соціальні плани секретаріату президента містять в собі "серйозний дестабілізуючий резонанс".

"І коли прикидають, у що виллються такі соціальні плани, то розуміють, що треба або робити держбюджет із величезним дефіцитом, або збільшувати рівень інфляції. Іншого шляху немає, тому що ці плани не відповідають реаліям економіки", - наголосив віце-прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...