Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович остудив Мороза з імпічментом Ющенку

П'ятниця, 3 серпня 2007, 12:55

В Україні немає можливості реалізувати процедуру імпічменту, заявляє міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Якщо говорити про змістовну частину, то матеріалу для роботи спеціальних слідчих більш ніж достатньо. Але можливість (імпічменту) залишається нереальною", - сказав Лавринович на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє Ліга.

Він переконаний, що як другий, так і третій президенти "приклали всі зусилля" для того, щоб не було закону про тимчасові спеціальні слідчі комісії, адже, за його словами, такий закон, принаймні, теоретично давав можливість розпочати розслідування.

Міністр також нагадав, що на цей законопроект кілька разів було накладено вето президента, але навіть після його подолання глава держави не підписав законопроект.

"На сьогоднішній день немає можливості говорити про таку реальність (імпічменту) взагалі.
Це може використовуватися винятково в політичному контексті", - відзначив він.

Крім того, Лавринович сказав, що вважає Верховну Раду легітимною.

На його думку, факт проведення сесії Верховної Ради і факт проведення виборів - це паралельні процеси, які не стикаються.

Міністр відзначив, що на сьогоднішній день Верховна Рада існує, і акцентував увагу на тому, що Конституція передбачає безперервність роботи парламенту.

Водночас Лавринович заявив, що йому не відомо, відбудеться все-таки сесія чи ні.

При цьому він підкреслив, що якщо таке засідання відбудеться, то воно буде легітимним. У випадку ж, якщо буде підтверджений факт складання 150 депутатами своїх повноважень, то сесія не буде мати права ухвалювати рішення, які ухвалюються в режимі пленарного засідання.

Відповідаючи на питання, чи може спікер Олександр Мороз бути притягнутий до відповідальності за проведення позачергової сесії парламенту, Лавринович відзначив:

"Це питання можна було вважати гумористичним".

Водночас, він додав, що нинішній спікер повинен буде відзвітувати про законодавчу роботу після відкриття першої сесії парламенту наступного скликання.

Крім того, Лавринович підкреслив, що Мороз не писав заяви про складання депутатських повноважень, а парламент не ухвалював рішення про звільнення його з посади голови парламенту.

У зв'язку з цим, на думку міністра, Мороз має право скликати позачергову сесію парламенту, а розмови про те, що його можна притягти до відповідальності Лавринович назвав фантазією.

Раніше Мороз заявляв, що підтримає процедуру імпічменту нинішньому президенту, якщо це питання виникне в парламенті наступного скликання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування