Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка хочуть вдосконалення газової схеми

Понеділок, 6 серпня 2007, 16:15

У секретаріаті президента вважають, що українська сторона повинна поставити питання щодо збільшення ціни на транзит імпортованого газу українською територією.

Про це заявив заступник секретаря Радбезу Юрій Продан, коментуючи газові домовленості між Україною та Росією.

"Я думаю, що потрібно ставити питання про перегляд ціни на транзит газу. Якщо прозвучала заява, що ціна (на туркменський газ для України) збільшується на 10%, то питання зміни ціни на транзит теж потрібно ставити", - сказав він.

Продан також вкотре заявив, що у секретаріаті президента вважають, що в газових відносинах потрібно переходити на укладання прямих договорів на постачання палива, а не за допомогою посередника РосУкрЕнерго.

"Якщо говорити, що постачання газу в Україну тримається на договірних відносинах двох структур – РосУкрЕнерго і Укргаз-Енерго, то цю схему треба вдосконалювати і робити її більш стабільною і прогнозованою. Напевно, краще було б перейти на прямі взаємовідносини, але це результат переговорів. Тому що ця схема, яка існує на сьогоднішній день, не задовольняє в першу чергу українську сторону", - сказав він.

Водночас Продан наголосив, що зміна схеми постачання газу можлива в результаті "серйозних і, можливо, закритих" переговорів.

"Теоретичні можливості, щоб укласти контракти напряму з Туркменістаном, сьогодні є, але це теоретичні можливості, оскільки є лише одне джерело постачання газу (РосУкрЕнерго)", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування