Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров мріє про лаври Тимошенко

Середа, 8 серпня 2007, 17:19

Перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров сподівається, що торги по Одеському припортовому заводу транслюватимуться в телеефірі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Азаров сказав у середу на брифінгу.

Він зазначив, що затверджені на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів умови продажу підприємства "відкривають дорогу до відкритого конкурсу".

"Ми повністю відійшли від вимог, які могли б бути виписані під якогось конкретного покупця. Будь-яке підприємство і будь-який інвестор може брати участь в цьому конкурсі", - сказав він.

Азаров підкреслив, що ОПЗ є надзвичайним об`єктом для будь-якого інвестора, враховуючи те, що виставляється на продаж разом із перевалочним комплексом.

При цьому він зазначив, що уряд розраховує "на значну суму" від приватизації ОПЗ.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні затвердив умови приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод".

Стартова ціна підприємства становить 2,5 млрд. грн. Продаж намічений на перші числа жовтня.

26 липня Кабінет Міністрів повернув Фонду державного майна України проект комплексних умов з продажу 99,52% акцій Одеського припортового заводу через те, що умови продажу містили пункти, які могли тлумачитись як "прописані під конкретного покупця".

ВАТ "Одеський припортовий завод" - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні, спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування