Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

5 канал заперечує, що виною звільнення журналіста стали діти Ющенка

Понеділок, 3 вересня 2007, 16:33

Шеф-редактор 5 каналу Олександр Народецький заперечує існування зв'язку між звільненням журналіста та телеведучого цього каналу Ігоря Слісаренка та оприлюдненням ним інформації про вартість навчання дітей президента Віктора Ющенка.

На питання "Телекритики" про правдивість такого зв'язку, Народецький відповів: "Ні, неправда. Він написав заяву про звільнення за власним бажанням, я її підписав".

Як відомо, раніше ІМІ з посиланням на слова Слісаренка повідомив про те, що керівництво 5 каналу примусило журналіста написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Телеведучий заявив, що випадок стався після того, як в ефірі новин 1 вересня він подав інформацію про навчання дочок президента Віктора Ющенка у приватній школі та його вартості.

Зокрема, текст повідомлення був наступним:

"Дочка президента Ющенка, Христина, сьогодні мала піти в 1 клас Міжнародної Печерської школи у столиці. Там уже в другому класі вчиться її старша сестра Софія, а молодший брат Тарас піде в дитсадок при цій школі".

"Як повідомляє агентство УНІАН, подружжя Ющенків обрало саме цю школу, оскільки там викладають багато іноземних мов, а також існують "європейські стандарти".

"Платити за такі європейські стандарти президентському подружжю доводиться чимало - 12 тисяч доларів на рік за одну дитину. І це без врахування харчування, яке привозять з французького ресторану, та підручників", - повідомив ведучий.

Спочатку від журналіста вимагали пояснювальну записку щодо цієї інформації, однак пізніше попросили написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Джерела на телеканалі стверджують, що після озвучення відповідної інформації в ефірі із секретаріату президента надійшов дзвінок із вимогою звільнити Слісаренка.

Зі свого боку Київська незалежна Медіа-профспілка та ІМІ висловили вимогу пояснень щодо "справжньої причини" звільнення журналіста.

У своєму повідомленні вони зауважили, що "необхідність звільнятися Слісаренку пояснили тим, що він "втратив довіру з боку менеджменту".

Також Медіа-профспілка та ІМІ попросили секретаріат президента якнайшвидше оприлюднити свою реакцію на цей випадок, оскільки в новині, яка стала причиною звільнення, йшлося про родину президента.

Слісаренко працював на 5 каналі з квітня 2004 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...