Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко каже, що "Укрзалізницю" збираються віддати Ахметову

Середа, 5 вересня 2007, 15:19

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє про підготовку державної компанії "Укрзалізниця" до приватизації

Про це вона повідомила під час прес-конференції у Жмеринці Вінницької області, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами Тимошенко, сьогодні всі вантажні перевезення на "Укрзалізниці" передані підприємству, яке належить члену Партії регіонів Рінату Ахметову.

"Зараз іде певна реорганізація "Укрзалізниці". Планується перший етап приватизації, потім - в приватну власність", - сказала вона.

Тимошенко наголосила, що БЮТ виступає категорично проти приватизації цього підприємства. "Це загрожує національній безпеці України", - сказала вона.

У свою чергу, Тимошенко підписала зобов’язання перед працівниками підприємств транспортної галузі.

Під час підписання вона підкреслила, що будівництво доріг без потужних інвестицій неможливе. "Сьогодні, на жаль, в Україні все відбувається самотужки. Гроші на будівництво доріг зливаються, дороги неякісні", - сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ наголосила, що треба будувати автомобільні коридори із залученням країн та інвестиційних підприємств, які мають в цьому зацікавленість.

"З метою максимально ефективного використання географічного положення України та створення сучасної конкурентноздатної транспортної галузі України, слідуючи принципам стратегії національного розвитку "Український прорив", БЮТ взяв на себе низку зобов’язань.

Зокрема, БЮТ зобов’язався забезпечити приріст обсягів перевезення вантажів і пасажирів усіма видами транспорту на рівні не нижчому 10% на рік та реалізувати проекти міжнародних транспортних коридорів.

Також БЮТ зобов’язався протягом наступних 5 років забезпечити повне фінансування будівництва, реконструкції, ремонту, експлуатаційного утримання автодоріг та забезпечити приріст обсягів транзитних перевезень вантажів всіма видами транспорту не нижче 20% на рік.

Крім того, серед підписаних Тимошенко зобов’язань – відновлення особливого статусу залізниці як стратегічної складової транспортного комплексу та звільнення від податку на прибуток та ПДВ підприємств всіх форм власності, які здійснюють пасажирські перевезення на селі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування