Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Англії побачили, як Янукович і Ющенко домовилися

Вівторок, 2 жовтня 2007, 12:11

Ділові кола, близькі до президента Віктора Ющенка і прем'єра Віктора Януковича, ще влітку домовилися про створення після виборів коаліційного уряду без Юлії Тимошенко - у складі представників НУНС і Партії регіонів.

Про це пише у вівторок британська газета "Файненшл таймс", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Однак зненацька високі результати пані Тимошенко на виборах можуть ускладнити реалізацію цього плану", - коментує газета.

"Ющенко має продемонструвати, що він серйозно налаштований на переговори з Тимошенко (по створенню урядової коаліції), оскільки швидка угода з Януковичем може розгнівати виборців його партії і підірвати його шанси на переобрання в 2009-2010 роках".

У той же час, на думку газети, Тимошенко може бути не настільки зацікавлена зараз у прем'єрстві, як вона показує.

"Можливо, для неї варто було б почекати, коли переговори (з Ющенком) зазнають невдачі, обвинуватити в цьому Ющенка, повернутися в опозицію і зберегти свій порох сухим для президентських виборів, що відбудуться в 2009 або початку 2010 року", - припускає газета.

Вона наводить думку Ендрю Уілсона, експерта по Україні з Лондонського університетського коледжу, що вважає в сформованих обставинах коаліцію "Нашої України" з Партією Регіонів "найбільш імовірним результатом".

У той же час французька газета Le Monde у своїй статті "Київ на правильному шляху", переклад якої приводить Инопресса.ру, упевнена в перемозі "прозахідних сил в Україні".

На думку видання, ця перемога повинна дозволити "сформувати уряд на основі більшості, куди ввійдуть представники партії німфи "помаранчевої революції" Юлії Тимошенко і друзі президента Віктора Ющенка".

"Тим часом, хоча перемога "реформістів" і здається заставою стабільності, вона не вирішує всі проблеми, залишені Україні в спадщину посткомуністичною системою. Країна так само розділена на дві частини: захід, що стояв у джерел "помаранчевої революції", і схід, традиційно звернений убік Росії", пише газета.

"Якщо Тимошенко запропонують сформувати уряд, він буде спиратися на коаліцію, для якої послідовність поглядів – не головне. Саме суперництво між нею і президентом Ющенком привело до падіння першого "демократичного" уряду і відкрило шлях проросійської партії Януковича", відзначає газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування