Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах проти ревальвації, а уряд готується повісити на українців ще один борг

Вівторок, 23 жовтня 2007, 14:58

Міністр економіки Анатолій Кінах вважає недоцільною ревальвацію гривні.

Про це він заявив журналістам у вівторок, повідомляють Українські новини.

"На цьому етапі я не бачу підстав для зміцнення курсу гривні", - сказав Кінах.

Міністр підкреслив, що документ "Основи грошово-кредитної політики на 2007 рік", а також аналогічний документ на 2008 рік, передбачають коливання курсу гривні в межах 4,95-5,25 грн. за дол.

Кінах зазначив, що зміцнення гривні навіть до рівня нижньої планки вищевказаного коридору зараз недоцільно: "Поки не прогнозуємо змін нашої валютно-курсової політики".

Як відомо, 17 жовтня голова Нацбанку Володимир Стельмах заявив про наявність економічних підстав для зміцнення курсу національної валюти.

Водночас Кінах повідомив, що Кабінет міністрів розраховує залучити 300 млн. доларів коштів Світового банку для фінансування дефіциту держбюджету 2007 року.

Очікується, що ці кошти буде залучено в рамках проекту "Друга позика на підтримку стратегії розвитку".

Відповідні переговори про залучення коштів українська делегація провела у Вашингтоні під час відвідування щорічних зборів керуючих Міжнародного валютного фонду й Світового банку.

"Ми домовилися, що до кінця 2007 року підпишемо угоду по проекті розвитку-2", - зазначив Кінах.

Як відомо, раніше Світовий банк заявив про можливість виділення Україні кредиту до 500 млн. доларів на підтримку стратегії розвитку в 2007 році.

Також Кінах повідомив, що за прогнозами Міжнародного валютного фонду інфляція в Україні перевищить гранично припустиму межу в 10% і складе 11,5%. У той же час прогнози уряду України наближаються до оцінки 10,8%.

Міністр відзначив, що МВФ змінив свій прогноз інфляції з 11,3%, що він давав раніше, на 11,5%, повідомляє Ліга.

Водночас, за його словами, фахівці МВФ відзначили, що гранично припустима межа інфляції для України як для країни з перехідною економікою - це 10%, беручи до уваги те, що громадяни України, на відміну від громадян європейських країн, на продукти харчування витрачають 50 і більш відсотків свого місячного доходу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування