Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дві години Луценко та Ющенко проговорили "про загальне й без прізвищ"

Четвер, 4 жовтня 2007, 16:14

Лідер блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Луценко заявляє, що під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком обговорювались можливі форми співпраці парламентських більшості та опозиції.

"Я мав зустріч з главою держави в якості одного з представників майбутньої парламентської фракції "Нашої України – Народної самооборони". Крім мене там були Анатолій Гриценко та В'ячеслав Кириленко", - сказав він на прес-конференції у четвер.

"Ми досить довго, десь години дві, поговорили про політичну ситуацію, яка склалася після волевиявлення громадян", - заявив Луценко.

"Ми почули главу держави, який опікується і створенням парламентської демократичної більшості і ефективністю функціонування парламенту, запорукою якого має бути ефективна опозиція", - пояснив він.

За словами Луценка, говорилося "про пошук компромісів у цьому напрямку, про те як сформувати парламентську більшість, сформувавши також і парламентську меншість, про те як ці дві половини мають співпрацювати задля України".

"Ми шукали порозуміння для створення парламентської демократичної більшості, але не забували після того поспілкуватися з майбутньою парламентською опозицією про те, як спільно відповідати за розвиток України", - додав лідер "НУ-НС".

Луценко стверджує, що "бесіда носила загальний характер і не стосувалася жодних прізвищ".

"Ми чітко сформували своє бачення щодо, сподіваюсь, завтрашніх переговорів з БЮТ і бачення своїх перспектив і пропозицій до блоку Литвина", - додав він.

За словами Луценка, одразу після зустрічі Кириленко "пішов додзвонюватися до керівника апарату БЮТ, щоб запропонувати завтра зустрітися для початку офіційних переговорів для підписання угоди про парламентську більшість".

"Ми також спільно запрошуємо блок Литвина до цих переговорів, до приєднання до парламентської більшості", - заявив лідер "НУ-НС".

"Якщо Литвин погодиться, він може зробити це завтра і післязавтра, і в будь-який зручний для нього день", - додав Луценко.

Він висловив оптимізм щодо того, що "всі учасники не збираються йти в кавалерійську атаку тільки для того, щоб добитися свого персонального амбіційного інтересу – сьогодні, мені здається, у всіх політиків виникає відповідальність за країну".

На питання щодо статусу російської мови та можливої зміни зовнішньо політичного курсу у разі створення демократичної коаліції, Луценко нагадав, що він "тут не Партію регіонів представляє".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування