Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не виключає Литвина замість Мороза, а Симоненка послав вчити "матчасть"

Четвер, 4 жовтня 2007, 16:15

Лідер "Нашої України" – "Народної Самооборони" Юрій Луценко виключає можливість участі окремих представників від Партії регіонів у владі.

Про це він сказав на брифінгу у четвер, коментуючи на прохання журналістів заяву президента Віктора Ющенка про те, що демократична коаліція має надати представникам опозиції посади в парламенті та уряді.

"Сьогодні немає підстав говорити про якесь представництво Партії регіонів у владі, бо ми наразі не маємо жодних контактів з ними. Ми хочемо сформувати парламентську більшість, і вона буде у форматі Блоку НУНС та БЮТ і, можливо, Блоку Володимира Литвина, якщо він на це піде", - сказав Луценко.

На питання, які посади можуть дістатися представникам Блоку Литвина у разі їхнього входження до коаліції, він відповів:

"Ми готові надати йому (Литвину) можливість брати участь у владі. Тобто не ділити 50 на 50, а очевидно знайти оптимальне порозуміння..."

Водночас Луценко зазначив, що "наперед такі речі не обговорюються".

"Нам потрібен найбільш ефективно діючий парламент. Якщо спікер Литвин – це буде більш ефективно діючий парламент – це нормально, якщо спікер Кириленко є також більш ефективний парламент – це теж нормально", - сказав він.

При цьому Луценко негативно відреагував на заяву Компартії щодо створення широкої коаліції між Партією регіонів, Блоком Литвина та КПУ за участі окремих представників БЮТ і НУНС.

Він нагадав, що за Конституцією коаліція формується на базі фракцій і  перехід до її лав окремих депутатів може стати підставою для розпуску парламенту, як це було минулого разу.

"Пан Симоненко погано читає матчасть. Класик марксизму-ленінізму якось назвав французьких королів Бурбонами, які нічого не навчилися. Мені здається, і наші комуністи нічому не навчилися. Він (Симоненко) так і не зрозумів, чому був розпущений парламент", - сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування