Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київрада пробує сили з ліквідації "олімпійського" питання

Четвер, 1 листопада 2007, 10:51

У четвер Київрада має розглянути питання щодо будівництва торгово-розважального центру перед Національним спорткомплексом "Олімпійський" у Києві.

Як повідомив журналістам секретар Київради Олесь Довгий, розглядатиметься питання про перенесення будівництва фірмою "Юджин" на іншу ділянку та компенсації компанії за вже проведене будівництво.

"Ми будемо звертатися до Кабінету міністрів про додаткове фінансування, щоб витрати по компенсації впали не лише на плечі киян", - сказав представник Київради. За його словам, компенсації здійснюватимуть з бюджету міста.

Водночас секретар земельної комісії Олександр Луцький повідомив журналістам, що компанія готова йти на поступки, якщо їй буде надана гідна компенсація.

На питання, чи не дешевше було збудувати новий стадіон ніж платити компенсацію, секретар земкомісії запевнив, що не дешевше.

На питання, чи є проекти будівництва інших стадіонів у Києві, Луцький сказав, що вони розробляються: "Є проекти будівництва в Голосіївському і Харківському районах".

Окрім питання про НСК "Олімпійський" у порядку денному засідання Київради є також три рішення, що стосуються ВАТ "Динамо Київ".

Зокрема, Київрада планує подовжити договір оренди з "Динамо" щодо експлуатації стадіону та тенісних кортів на вулиці Михайла Грушевського.

Також планується передати земельну ділянку у Конча-Заспі для розширення спортивної бази клубу.

Серед інших питань землевідводів планується виділення Міністерству з надзвичайних ситуацій земельної ділянки для будівництва житлового будинку з підземним паркінгом на вулиці Маршала Рибалка у Шевченківському районі Києва.

Також планується продати земельну ділянку на вулиці Кутузова у Печерському районі ВАТ "Райффайзенбанк-Аваль".

Як відомо, через будівництво торгово-розважального центру біля НСК "Олімпійський" під загрозою зриву опинилося проведення на цьому майданчику фіналу Євро-2012.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування