Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький пообіцяв тимчасово не чіпати Жовтневу лікарню

Четвер, 1 листопада 2007, 12:57

Мер Києва Леонід Черновецький обіцяє, що не підписуватиме рішення Київради про зміну статусу Центральної міської клінічної лікарні, поки не поспілкується з лікарями.

Про це він сказав після відвідин лікарні, повідомляє газета Хрещатик.

Під час зустрічі він зазначив, що зі збереженням статусу жодних проблем не існує, але при цьому він хоче, щоб медичні послуги лікарні надавали киянам безкоштовно.

“Я нічого не збираюся робити, доки ми не зустрінемося ще раз у присутності всіх лікарів цієї установи. Ви мені розповісте, як збираєтеся лікувати киян безкоштовно, незалежно від їхнього статусу, а натомість ви отримаєте від мене зустрічну розмову про те, який статус матиме ця лікарня”,— сказав Черновецький.

На його думку, нині треба думати, як зробити, щоб люди, які не можуть платити, мали змогу нормально лікуватись.

“Це пов’язано з тим, що наші законодавці затвердили два різних напрямки курсу лікування хворих. З одного боку, інтенсивно будують платні поліклініки, і це дестабілізує безкоштовну медицину. Хоча, за Конституцією, має бути безкоштовна медицина”, - додав він.

Наприкінці зустрічі трудовий колектив лікарні подарував Леоніду Черновецькому історію Центральної міської клінічної лікарні.

Раніше Кіїврада прийняла рішення про пониження статусу лікарні до міської.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування