Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні радять боротися з інфляцією укріпленням гривні

Четвер, 1 листопада 2007, 16:27

Україні доцільно підвищити гнучкість валютного курсу, і у випадку ревальвації гривні темпи росту інфляції можуть бути уповільнені.

Таку думку на прес-конференції висловив головний економічний радник Всесвітнього банку в Україні Мартін Райзер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Райзер відзначив, що незважаючи на те, що Україна, можливо, поки не готова до переходу до курсоутворення в режимі "вільного плавання", зміцнення курсу гривні в поточних умовах все-таки "може зняти певну жару з ринку".

Крім того Світовий банк вважає ситуацію в Україні сприятливою для реформ, повідомляє Ліга.

За словами Райзера, при цьому основні стратегічні завдання нової адміністрації - це поліпшення конкурентноздатності й інвестиційного клімату, модернізація державної інфраструктури, а також посилення економічного і державного правління.

"Існуюча система (державних закупівель) ганьбить міжнародну репутацію України, оскільки вона схильна до корупції, а це є основною перешкодою для збільшення ефективності державних капіталовкладень", - підкреслив він.

Наступний крок, що, на думку радника СБ, повинна зробити нова влада в Україні - ввести в дію Закон про акціонерні товариства і схвалити "реалістичний" бюджет на 2008 рік.

Райзер вважає, що в умовах росту інфляційних очікувань фіскальна політика держави повинна бути зваженою.

"Попередні роки бюджет був більш соціальним, ніж економічно, інвестиційно-орієнтованим. Уряд повинен прагнути до помірного дефіциту, незначних базових темпів росту номінальної зарплати і пенсії", - підкреслив радник.

За його словами, останнім часом рівень бідності в Україні нехай незначно, але знижується.

Разом з тим, значна частина населення звикла жити на державних допомогах і дотаціях.

"Буде складно, але люди повинні зрозуміти, що вони повинні працювати самі на себе. Зазначені вище закони дозволять поліпшити загальну атмосферу на підприємствах, а це повинно відбитися на росту зарплат і поліпшенні можливостей для кожного. Не держава, а людина в першу чергу повинна працювати на своє власне майбутнє", - відзначив Райзер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування