Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить об'єднатися, незважаючи на кольори

П'ятниця, 2 листопада 2007, 13:35

Президент Віктор Ющенко закликає усіх українських можновладців незважаючи на політичну приналежність консолідуватися для подолання інфляції та зростання цін.

Про це він заявив на нараді у п'ятницю, яка проходить в Кабміні.

"Незалежно від того, хто сьогодні кого представляє і на яких посадових місцях він сьогодні знаходиться, тема підняття рівня ціні інфляційних процесів це є виклик для всіх тих, хто має велике українське серце, для тих, хто думає про Україну. Це не питання ідеологічної демагогії. Зараз треба всім консолідуватися", - сказав президент.

На думку Ющенка, для вирішення ситуації "потрібно говорити про чотири аспекти".

Першою проблемою, на думку президента, є митна політика держави. "Треба говорити наскільки ефективними економічно є наші кордони", - сказав він.

Другим аспектом, на думку президента, є формування галузевих балансів на різні товари та послуги, а саме необхідність врегулювати попит та пропозицію на них.

Третім важливим моментом, за словами Ющенка, є бюджетна та фіскальна політика держави, "це тема перш за все жорсткого бюджетного контролю".

При цьому Ющенко висловився за жорстку монетарну політику, що є четвертим зазначеним аспектом.

"Всіх мотивують до праці сильні гроші, а сильні гроші мають бути стабільними", - сказав Ющенко.

"Чи треба нам підтримувати власного виробника через курсову політику, чи через слабкі гроші підтримувати імпортного виробника? Рішення досить очевидне, але воно потребує матеріалізації зусиль кожного з нас, воно не належить до прерогативи тільки одного Національного банку", - зазначив президент.

Водночас він попросив зважати на те, що майже половина депозитних вкладів населення покладені в іноземній валюті, тому попросив голову НБУ Володимира Стельмаха зробити доповідь щодо можливостей для укріплення національної валюти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування