Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров хоче домовитись з Росією за 20 днів

П'ятниця, 2 листопада 2007, 14:23

Перший віце-прем'єр Микола Азаров наголошує на необхідності завершити переговори з Росією, щоб постачати газ в Україну і визначитись з його ціною на наступний рік найближчим часом.

"20 листопада ми повинні мати не тільки баланс газу, а й прорахувати вартість системи захисту населення на наступний рік", - сказав Азаров на розширеній нараді щодо цінової політики за участю президента.

На його думку, фінансовий план НАК "Нафтогаз-Україна" повинен бути затверджений без дефіциту.

Крім цього, на його думку Мінпаливенерго і Мінекономіки повинно розробити план дій щодо збільшення власного видобутку енергетичних ресурсів в Україні і "відповідно внести зміни до енергетичної стратегії України на період до 2030 року".

"Стратегія, яка затверджена у березні 2006 року, але не відповідає сучасним викликам у сфері енергетичної безпеки", - зазначив він.

Також на його думку, уряду необхідно надати повноваження щодо митного регулювання енергоносіїв.

Він також доручив мінпаливенерго розробити стратегію щодо забезпечення ринку бензином "за економічно обґрунтованими цінами".

Він закликав усіх керівників центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування посилити роботу щодо забезпечення цінової стабільності.

"Дієвий результат можна отримати лише через поєднання сил усієї центральної і місцевої влади", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування