Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський придумав заходи для уникнення "фосфорної аварії"

Понеділок, 5 листопада 2007, 10:04

Кабінет міністрів затвердив розроблений Міністерством транспорту та зв'язку порядок проведення спеціального навчання працівників суб'єктів перевезення небезпечних вантажів.

Відповідна постанова прийнята 31 жовтня 2007 року, повідомляє прес-служба міністерства.

Міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський наголосив, що на сьогоднішній день якість підготовки фахівців, які здійснюють перевезення небезпечних вантажів, недостатня.

"У переважній кількості аварійних подій їх причинами є так званий людських фактор. Основна причина його – це відсутність спеціального навчання з питань перевезення небезпечних вантажів", - сказав він.

Одним із завдань системи управління безпекою на транспорті є здійснення спеціального навчання працівників з питань безпеки.

Реалізація даної постанови дозволить підвищити безпеку і надійність перевезення небезпечних вантажів та транспортної системи в цілому, задовольнити потребу суб'єктів перевезення небезпечних вантажів у якісному навчанні їхніх працівників.

Також вона має забезпечити високу якість надання послуг, що пов'язані з навчанням працівників суб'єктів перевезення небезпечних вантажів та знизити кількість аварійних подій під час перевезення небезпечних вантажів.

За словами Рудьковського, для організації та проведення спеціального навчання працівників суб'єктів перевезення небезпечних вантажів Мінтрансзв'язку на цей час підготовлено проекти необхідних нормативно-правових актів, які після набуття чинності даної постанови будуть запроваджені у зазначені терміни.

Як відомо, 16 липня у Львівській області сталася техногенна катастрофа – з рейок зійшли з півтора десятки вагонів, що перевозили з Казахстану до Польщі жовтий фосфор.

У результаті проведення перевірок було встановлено, що однією з причин катастрофи стало транспортування потягу в неналежному стані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування