Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів зібралася ганятися за БЮТ і НУНС по залу

Понеділок, 5 листопада 2007, 11:38

Партія регіонів буде контролювати дотримання конституційної норми про голосування карткою особисто самим депутатом з боку демкоаліції.

Про це заявив "Делу" представник Партії регіонів Василь Хара.

"Способів багато: від інтелігентного — звернення до головуючого у Верховній Раді, аж до фізичного втручання", - заявив він.

Хара не виключає, що його соратники можуть вихоплювати картки голосування і блокувати роботу парламенту, якщо голосування видасться їм нечесним. Більш цивілізований шлях — оскарження рішень у Конституційному суді.

Труднощі, що можуть виникнути з явкою 226 депутатів на кожне засідання Верховної Ради, розуміють і лідери "НУ — НС", відзначає видання.

Напередодні Микола Катеринчук заявив, що "помаранчеві" хочуть внести зміни в регламент Верховної Ради, установивши тільки один день на тиждень для голосування законодавчих ініціатив.

"Усе, що потрібно зробити — це замінити регламентну норму й установити один день для голосування, наприклад, четвер", — сказав Катеринчук.

Така система вже діяла в українському парламенті, коли очолювана Степаном Гавришем більшість мала лише 227 голосів. Протягом тижня депутати розглядали законопроекти, а потім голосували їх в один день.

"Регіонал" Михайло Чечетов вважає, що поновлення старого регламенту пов'язане зі слабістю демократичної коаліції.

"Вони бояться, що ціпком не заженуть мільйонерів і мільярдерів, що профінансували виборчу кампанію, у парламент", — заявив політик.

За словами Чечетова, Партія регіонів не підтримає ініціативу Катеринчука. "Нехай ходять на роботу щодня", — сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...