Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Сацюка знову відкрили справу

Вівторок, 6 листопада 2007, 12:27

Генеральна прокуратура скасувала постанову про закриття кримінальної справи щодо екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка, порушеної за фактами незаконного присвоєння йому військових звань, використання диплома про вищу освіту та отримання у зв’язку з цим заробітної плати.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України скасовано постанову слідчого про закриття кримінальної справи щодо Володимира Сацюка, порушеної за фактами незаконного присвоєння йому військових звань, використання диплома про вищу освіту та отримання у зв’язку з цим заробітної плати", - сказано в повідомленні.

"Провадження досудового слідства у справі доручено військовій прокуратурі Центрального регіону України", - додає ГПУ.

Як відомо, кримінальну справу щодо Сацюка було порушено влітку 2005 року Головним слідчим управлінням ГПУ за статтями Кримінального кодексу про: зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки; службову фальсифікацію, що спричинила тяжкі наслідки; використання явно підробленого документа.

У справі було винесено постанову про залучення його як обвинуваченого за відповідними статтями КК.

1 березня цього року тимчасовий виконувач обов’язків керівника Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Ростислав Вергелес повідомив, що НЦБ зняло Сацюка з міжнародного розшуку, оскільки справа щодо нього закрита.

Нещодавно президент Віктор Ющенко скасував указ екс-президента Леоніда Кучми щодо присвоєння Сацюку військового звання генерал-майора як виданий "безпідставно".

За словами заступника голови секретаріату президента Ігоря Пукшина, присвоєння Сацюку цього звання було скасоване з ініціативи СБУ, оскільки він надав "неправдиві" документи про присвоєння йому в 1994 році звань майора і підполковника, на підставі яких Сацюка згодом двічі незаконно підвищували в званні – до полковника і генерал-майора.

Сацюк був призначений першим заступником голови СБУ у квітні 2003 року і звільнений з цієї посади в грудні 2004 року після скандалу з отруєнням Ющенка діоксином.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування