Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В органі, за який бився Медведчук, не хочуть звільняти місце

Четвер, 8 листопада 2007, 11:17

Голова Вищої ради юстиції Лідія Ізовітова вважає, що має законні підстави надалі перебувати на своїй посаді.

Це випливає з її коментарю газеті "Комерсант-Україна" з приводу заяви начальника Головного управління державної служби Тимофія Мокренка про невідповідність законові подальшого перебування Ізовітової на посаді голови ВРЮ.

У середу Мотренко оприлюднив лист, у якому стверджує, що подальше перебування Ізовітової на посаді голови ВРЮ суперечить закону, бо вона досягла граничного для держслужбовця віку – 3 жовтня Ізовітовій виповнилося 60 років.

У свою чергу, Ізовітова заперечує отримання цього листа і заявляє, що раніше одержала від Мотренка лист протилежного змісту.

Голова ВРЮ наполягає на тому, що діяльність цього органу регулюється законом "Про Вищу раду юстиції", за яким голова ВРЮ обирається терміном на три роки без права переобрання. "Такою була і думка Мотренка", - повідомила Ізовітова.

"Закон "Про Вищу раду юстиції"... надає вам можливість перебувати на посаді голови ВРЮ до досягнення 65 і більше років", - говориться в листі Мотренка від 10 вересня, який був адресований Ізовітовій і опинився в розпорядженні видання.

"На посаду голови ВРЮ не призначають – на неї обирають. І тут вже інші критерії", - зазначила Ізовітова.

У свою чергу член ВРЮ, радник президента з правових питань Степан Гавриш вважає, що після підтвердження КС норми, що граничний вік перебування на держслужбі для жінок – 55 років і може бути подовжений не більш як на 5 років, інших варіантів, крім відставки Ізовітової, бути не може.

"Начальник Головдержслужби змушений був виконувати рішення Конституційного Суду – у нього не залишилося маневру для тлумачення закону", - сказав він.

Зі свого боку, кандидат у депутати від БЮТ Андрій Портнов вважає, що "голова ВРЮ не тільки може, але й зобов'язана займати цю посаду, тому що вона обрана конституційним шляхом".

"Крім того, члени ВРЮ не є державними службовцями – це чорним по білому написано в законі", - додає він, зазначаючи, що заява Мотренка може виявитися провокацією, спрямованою на те, щоб зруйнувати ВРЮ.

"Усе це робиться для того, щоб ВРЮ не змогла притягти до відповідальності за порушення присяги низку суддів", - заявив Портнов і пообіцяв, що у Верховній Раді VI скликання буде створено тимчасову слідчу комісію з розслідування блокування роботи ВРЮ.

"Те, що зараз роблять члени ВРЮ, має ознаки злочину, і вони обов'язково понесуть за це відповідальність", - наголосив Портнов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування