Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку пропонують подумати про нагородження "євразійських" вандалів

Понеділок, 3 грудня 2007, 09:22

У п'ятницю президент Віктор Ющенко з нагоди річниці проведення референдуму, що підтвердив акт незалежності України, нагородив  члена Партії регіонів Бориса Колеснікова орденом "За заслуги" II ступеня.

Усього своїм указом про присвоєння почесних звань президент відзначив 162 особи, пише Комерсант-Україна.

На питання видання, кого ще не нагородив президент, член БЮТ Андрій Шевченко висловив думку, що "напевно, варто розглянути питання про нагородження активістів Євразійського союзу молоді, що вчинили наругу над символами України на Говерлі".

У свою чергу член Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що президент нагородив Колеснікова "за багаторічне керівництво Донецькою облрадою як видного політичного і державного діяча".

"У нас у фракції багато докторів наук, академіків, колишніх міністрів, губернаторів, керівників великих підприємств – людей, також гідних нагород", - додав він.

Кінорежисер Юрій Ільєнко вбачає в подібному нагородженні "спробу президента зобразити із себе українського Ганді" – "от мене б'ють по лівій щоці, а я підставляю праву".

"Мене, наприклад, це принизило. І тому я зі здриганням думаю – не дай Боже, він мене нагородить... Що мені тоді робити? Я не хочу бути в такому феєричному ряду: з одного боку Шухевич, а з іншого боку – Колесніков", - додав Ільєнко.

Зі свого боку прес-секретар Української православної церкви Московського патріархату Василь Анісімов сказав: "Щорічно населення України скорочується на 300-400 тисяч – ніяких подвигів за нашими державними діячами я не помітив".

"Щойно почнемо нормально жити, справимося з епідемією туберкульозу, відродимо села, коли церква буде хрестити більше українців, ніж проводжати померлих, тоді усіх не перебираючи наших керівників варто представляти до нагород", - додав він.

Крім того, заступник секретаря РНБО Андрій Пишний сказав: "Бог його знає, я не стежу за статистикою указів президента. Запитайте в нагородному відділі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування