Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія обіцяє не вести гонку озброєнь, якщо…

Четвер, 6 грудня 2007, 10:12

Росія вважає розширення НАТО на схід серйозним провокуючим фактором, що призведе до появи нових ліній розмежування.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Михайло Каминін, повідомляють РИА Новости.

"Переконані, що процес розширення НАТО не має ніякого відношення до модернізації самого альянсу або до забезпечення безпеки в Європі", - заявив Каминін.

За його словами, проблема розширення альянсу, особливо на пострадянському просторі, є "вкрай чуттєвим моментом" для російської сторони.

"На наших відносинах з альянсом не можуть не позначатися і плани подальшого розширення НАТО", - сказав представник МЗС.

Він звернув увагу на те, що "сьогодні створено такі алгоритми взаємодії з НАТО, що дозволяють державам співробітничати по самому широкому спектру питань безпеки без вступу в альянс".

Про які саме алгоритми взаємодії з НАТО мова йде, Каминін не уточнив.

У той же час заступник голови МЗС Росії Олександр Грушко заявив, що Росія не нарощуватиме військові угруповання на європейському напрямку, якщо країни НАТО не будуть робити те ж саме.

"У Росії немає планів нарощувати свою військову присутність у Європі, зрозуміло, якщо не буде спроб нарощувати військову присутність з боку країн НАТО", - сказав Грушко, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

Як підкреслив заступник міністра, Росія налаштована на продовження діалогу щодо Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ), мораторій на дію якого в Росії, як відомо, набирає сили в ніч на 13 грудня.

"Ми готові використовувати для відповідного діалогу всі площадки, включаючи і Раду Росія-НАТО, і ОБСЄ, і двосторонні контакти з ведучими державами-учасниками ДЗЗСЄ", - сказав Грушко.

Він повідомив, що в ході міністерського засідання Ради Росія-НАТО в Брюсселі 7 грудня тема ДЗЗСЄ буде обговорюватися.

"У ході засідання буде проведений огляд стану відносин Росії і НАТО, всіх основних проектів і областей співробітництва Москви й альянсу, а також будуть обговорюватися найбільш гострі міжнародні питання, серед яких - ситуація навколо ДЗЗСЄ, Косово й Афганістан", - відзначив високопоставлений дипломат.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров 7 грудня візьме участь у засіданні Ради Росія-НАТО в Брюсселі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...