Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НАФТОГАЗ" НА МЕЖІ БАНКРУТСТВА

Середа, 2 січня 2008, 14:25

НАК "Нафтогаз України" знаходиться на межі банкрутства.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко після зустрічі з головою "Нафтогазу" Олегом Дубиною, повідомляє УНІАН.

"НАК "Нафтогаз" - найбільша державна компанія, котра володіє всією газотранспортною системою України, компанія, що видобуває газ і постачає його населенню, - знаходиться на межі банкрутства", - заявила Тимошенко.

"Компанія не має затвердженого балансу газу на 2008 рік, і має таку кредиторсько-дебіторську заборгованість, яка свідчить про те, що фінансове здоров'я компанії не забезпечене", - додала вона.

Прем'єр назвала неправдивою інформацію про те, що в підземних сховищах накопичено близько 30 млрд. кубометрів газу:

"Нафтогаз" у цих газових сховищах має нуль ресурсів, і те, що в них закачане, належить сумнівним комерційним структурам, і невідомо, що з цим газом ці сумнівні комерційні структури робитимуть".

Тимошенко повідомила, що зі здивуванням почула інформацію про те, що газові сховища України здані в оренду на 25 років "також сумнівним тіньовим структурам за ціною, в десятки разів нижчою за світову ціну".

Прем'єр не виключила, що за допомогою штучної процедури банкрутства "Нафтогазу" українську газотранспортну систему планували передати сумнівним компаніям, які "готові були за борги забрати все, що є в державі, для забезпечення постачання і транспортування природного газу".

Тимошенко повідомила, що чотири найбільші компанії-кредитори "Нафтогазу" звернулися до уряду зі спеціальним листом, в якому висловили занепокоєння у зв'язку з відсутністю в НАК фінансових коштів для оплати кредиторської заборгованості, а також виклали можливі наслідки цього як для самої компанії і для України як для держави.

Прем'єр наголосила, що уряд докладе всіх зусиль для проведення фінансового оздоровлення компанії, а також для попередження можливої втрати газотранспортної системи України.

"Ми провели переговори з усіма кредиторами і запевнили, що якщо НАК "Нафтогаз України" не зможе оплачувати борги, то держава братиме на себе ці виплати", - заявила вона.

За словами Тимошенко, для збереження компанії уряд готовий здійснити санацію підприємства за рахунок прямих бюджетних асигнувань, а також надати систему необхідних пільг.

Як відомо, 13 грудня 2007 року представники компаній, які керують активами кредиторів "Нафтогазу", заявили про можливе оголошення після 31 грудня 2007 року технічного дефолту компанії НАК у зв'язку з відсутністю фінансового звіту за 2006 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...