Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Падіння США згубно позначиться на Україні, але до кризи не доведе

Вівторок, 22 січня 2008, 09:34

Україна навряд чи зможе уникнути впливу наслідків глобальної корекції на світових ринках акцій, але виникнення кризи на внутрішніх фінансових ринках країни поки не очікується.

Так вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" банкіри й експерти.

"Україна навряд чи зможе цілком уникнути наслідків глобальної корекції на світових ринках акцій. Іноземні інвестори будуть намагатися знаходитися в грошах, а не в акціях. За моїми очікуваннями, американський ринок акцій ввійшов у затяжну зону падіння на пару років", - вважає начальник управління інвестиційно-банківських послуг Укрсоцбанку (Київ) Ерік Найман.

"Зараз стан українського фондового ринку визначається кон'юнктурою світових фондових ринків. Тривалість корекції українського фондового ринку залежить від заходів, які вживе уряд США, щоб уникнути можливої рецесії", - відзначив в.о. начальника департаменту управління ризиками VAB Банк (Київ) Олександр Омельченко.

"Про початок падіння (на українському ринку акцій) говорити поки рано, а от про тривалу стагнацію вже можна. На зниження світових ринків впливає цілий ряд негативних факторів, зокрема, очікування рецесії в США, посилення кредиторами вимог до позичальників, нинішнє зниження цін на ряд товарів (нафта, золото), переоцінка вартості акцій ринків, що розвиваються,", - пояснив аналітик інвестиційної компанії "Альфа Капітал Україна" (Київ) Сергій Кульпінський.

Як повідомлялося, український фондовий ринок у понеділок знизився на негативних новинах з міжнародних фондових ринків на 2,45%, або на 29,05 пункту, - до 1155,86 пункту. При цьому торги характеризувалися великою кількістю угод.

Характеризуючи масштаб подій, що відбуваються, на світовому ринку, Найман відзначив, що "січень-2008, схоже, стане "найчорнішим" січнем в історії світових ринків акцій, принаймні, з 1896 року, коли почав розраховуватися перший у світі фондовий індекс DJІА".

При цьому, на його думку, у міжнародних інвесторів не залишилося надій на те, що США зможуть ухилитися від рецесії, і вони поспішають почати рятуватися від всіх активів, що будуть утрачати вартість у період економічного спаду.

"У таких умовах росте попит на гроші, а активи перевкладаються в депозити і короткострокові держоблігації", - пояснив банкір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування