Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко радять продати шахту Засядька

Вівторок, 8 січня 2008, 13:51

Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду (Держпромнагляд) вважає за доцільне переглянути договір з орендарями підприємства "Шахта ім. О.Засядька".

Про це повідомив голова Держпромнагляду Сергій Сторчак у вівторок під час наради у прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з питань підбиття результатів роботи тимчасової робочої комісії з вирішення проблемних питань постраждалих і сімей загиблих шахтарів на шахті ім. Засядька, а також урядової комісії з розслідування причин аварії на цій шахті.

"Орендна форма власності не забезпечує належного рівня промислової безпеки і проведення гірничих робіт", - сказав Сторчак, повідомляє УНІАН.

За його словами, Держпромнагляд пропонує включити до акту урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті ім. Засядька доручення Фонду державного майна спільно з Міністерством юстиції та Міністерством вугільної промисловості переглянути договір оренди для забезпечення промислової безпеки.

Сторчак відзначив позитивні зміни у сфері підвищення безпеки праці на вугледобувних підприємствах, переданих у приватну власність.

"У нас дійсно є позитивні приклади, коли після приходу на шахти приватного власника картина щодо промислової безпеки радикально змінюється. Це підприємства "Павлоградвугілля", "Краснодонвугілля", "Арселор Міттал" і Миколаївський глиноземний завод", - пояснив Сторчак.

Голова Держпромнагляду уточнив, що на шахті ім. Засядька з 3 січня 2008 року введено особливий режим державного нагляду. "Це обумовлено тим, що ми не впевнені в тому, що такі ситуації не повторяться", - зазначив Сторчак.

Він повідомив, що чергове засідання урядової комісії з розслідування причин і ліквідації наслідків аварій на шахті ім. Засядька відбудеться 11 січня - на ньому планується розглянути остаточний варіант акту щодо причин аварії.

Як відомо, Тимошенко проводить нараду з питань ліквідації наслідків аварій на шахті ім. Засядька, підвищення рівня охорони та безпеки праці на вугледобувних підприємствах, а також з питань підвищення престижності шахтарської праці.

Як повідомляла раніше прес-служба Донецької ОДА, у ній бере участь голова облдержадміністрації Володимир Логвиненко, міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець, в.о. заступника міністра праці та соціальної політики Віктор Іванкевич, директор ОП "Шахта ім. Засядька" Ігор Єфремов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування