Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кум Ющенка вже одною ногою в кріслі

Середа, 9 січня 2008, 09:36

За попередніми даними ЦВК Грузії, на дострокових президентських виборах 5 січня перемогу одержав екс-президент Михайло Саакашвілі.

Про це заявив голова Центвиборчкому Грузії Леван Тархнишвілі на прес-конференції в середу.

За попередніми даними ЦВК після підрахунку голосів з 3482 з 3512 дільниць по Грузії і за кордоном, Саакашвілі набрав 52,21% голосів.

"30 дільниць ще не підраховані, але вони настільки нечисленні і не перевищують 0,1% населення Грузії, тому істотних змін в опубліковані дані внести не можуть", - сказав Тархнишвілі.

Головний суперник Саакашвілі на виборах, лідер об'єднаної опозиції Леван Гачечиладзе набрав 25,6% голосів виборців.

Далі голоси на користь інших кандидатів розподілилися в такий спосіб: Аркадій (Бадрі) Патаркацишвілі - 6,99%, Давид Гамкрелідзе - 4,02%, Шалва Нателашвілі - 6,42%, Георгій Маісашвілі - 0,76%, Ірина Саришвілі - 0,19%.

Остаточні дані ЦВК Грузії повинні бути оприлюднені після закінчення 10 днів із дня виборів.

Водночас, Саакашвілі має намір запросити на інаугурацію російського президента Володимира Путіна.

"Після того як пройдуть усі ці баталії, пов'язані з виборами, я вважаю, що нам потрібно починати відносини з Росією з чистого листа. Я знову готовий простягнути руку Росії", - цитує Саакашвілі Ліга з посиланням на Бі-бі-сі.

Разом з тим, кандидат у президенти Грузії від об'єднаної опозиції Леван Гачечиладзе в середу, о 14.00 за місцевим часом, починає голодування в будинку Громадського телебачення країни, вимагаючи призначення другого туру президентських виборів, повідомили РИА Новости у виборчому штабі кандидата.

Як відзначив співробітник прес-служби Консервативної партії, що входить в об'єднану опозицію, можливо, до голодування приєднається брат кандидата в президенти, співак Георгій Гачечиладзе.

13 січня представники дев'яти опозиційних партій, що входять у коаліцію, також мають намір у центральному районі Тбілісі Піски провести масштабний мітинг із вимогою призначення другого туру виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування