Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Номер" Ющенка для Тимошенко і депутатів уже готовий

Середа, 9 січня 2008, 14:14

Президент Віктор Ющенко має намір невдовзі виступити у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України.

Робота над цим документом повністю завершена, повідомляє прес-служба глави держави.

У посланні Ющенко визначив найважливіші напрямки соціального, економічного, політичного розвитку держави на цей рік і подальшу перспективу.

Крім того у документі передбачено конкретні заходи на виконання пріоритетних завдань.

Щорічне президентське послання, зокрема, адресовано демократичній більшості у Верховній Раді, яка сформувала новий склад Кабінету міністрів.

Президент зауважив, що затвердження програми діяльності уряду має підтвердити суспільний і державницький мотив у роботі нового складу Кабміну, "адже його попередник, всупереч Основному Закону, рік працював без будь-якого плану дій".

"Урядова програма є невід'ємною складовою угоди про створення коаліції демократичних сил у парламенті шостого скликання", - заявив Ющенко.

"Не можна допустити розбіжностей між коаліційним договором і програмою діяльності Кабінету міністрів. Така невідповідність викличе кризу суспільної довіри до нової влади. Сподіваюся, урядово-коаліційний тандем це розуміє", – додав він.

Президент переконаний, що у програмі діяльності уряду необхідно обов'язково врахувати головні положення послання глави держави до Верховної Ради.

Така вимога є прямим наслідком конституційної норми про відповідальність Кабінету міністрів перед президентом, пояснюється у повідомленні.

Ющенко також звернув увагу уряду і парламенту на те, що корекція нещодавно схваленого держбюджету на 2008 рік має відбуватися, виходячи з положень президентського послання до Верховної Ради та схваленої програми діяльності Кабінету міністрів.

"Йдеться про синхронізацію заявлених цілей і наявних ресурсів для їх досягнення. Між ними не може бути розриву, особливо це стосується соціальних аспектів", - зазначив Ющенко.

"Бюджет – це платіжна картка Кабміну в реалізації його плану дій. Тут необхідно поєднати перспективне бачення з реалізмом і відповідальністю", – додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування