Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога хоче зробити з Ющенка арбітра

П'ятниця, 1 лютого 2008, 11:51

Глава секретаріату Віктор Балога наголошує на необхідності реформування Конституції.

Таку думку Балога висловив у своїй статті, опублікованій в газеті День в п’ятницю.

"Без змін Основного Закону неможливо утримувати політичну стабільність, а тому 2008 рік буде присвячений новому конституційному процесу", - наголосив він.

За його словами, сенс реформи полягає в точному визначенні компетенції президентського інституту, як вагомого важеля влади та впливу в цілісній системі розподілу влад.

"В умовах жорсткої партійної конкуренції навколо питань формування уряду та проведення урядової політики за інститутом президента має бути закріплена арбітражна функція", - наголосив Балога.

Він також вважає, що інститут президента має виконувати роль модератора стратегії розвитку країни.

"Інститут Президента у цьому процесі має виконувати роль модератора та арбітра довгострокової стратегії державного розвитку. Це повинно бути закріплено на рівні державних інститутів, на законодавчому та конституційному рівнях", - вважає Балога.

Він також зазначив, що виходячи з цього, президент ставить ключові завдання для своєї команди та формує стратегічні пріоритети на рік, що наступив.

"Вони пов’язані з необхідністю структурного реформування, мета якого — налагодити ефективну роботу в інтересах та на благо суспільства, відновити стабільність та керованість держави", - йдеться в статті.

Шляхами досягнення мети, Балога називає формування нової конституційної концепції функціонування та взаємодії державних інститутів, деполітизацію держави з метою мінімізації негативних та максимізації позитивних результатів впливу політичних партій на державну політику.

Також Балога вважає необхідним оптимізацію взаємовідносин та взаємодії державної, партійної, професійної, публічної та інших сфер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування