Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко заявляє, що Україна виросла з формату з НАТО

Понеділок, 4 лютого 2008, 11:12

Міністр закордонних справ Володимир Огризко відзначає, що Україна розраховує на позитивну відповідь з боку НАТО про приєднання до Плану дій на членство в Альянсі.

"Ми, безумовно, розраховуємо на позитивну відповідь Альянсу з питання ПДЧ для України", - сказав він у понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Огризко вказав на те, що Україна серед усіх країн-нечленів НАТО - єдина бере участь у всіх операціях Альянсу.

Реклама:

"Ми виросли з існуючого формату співробітництва з Альянсом. Україна об'єктивно готова підняти рівень взаємодії з НАТО до ПДЧ", - вважає глава українського МЗС.

Міністр підкреслив, що ПДЧ на 90% спрямований на реформування політичної, економічної і соціальної системи України, і тільки на 10% стосується питань безпеки.

Огризко зробив акцент на важливості того, що в даний час усі три гілки влади в Україні - президент, парламент і уряд - цілеспрямовано і злагоджено "йдуть до європейської і євроатлантичної інтеграції України".

ВІДЕО ДНЯ

Глава МЗС підкреслив, що НАТО дає безпрецедентні гарантії територіальної цілісності, недоторканності кордонів і суверенітету своїх країн-членів.

Глава зовнішньополітичного відомства відзначив, що коли Україна в перспективі впритул підійде до питання вступу в НАТО, то українська влада, безумовно, "порадиться з українським народом".

Огризко звернув увагу на те, що курс України на європейську і євроатлантичну інтеграцію буде супроводжуватися прагненням мати добросусідські, прагматичні і рівноправні відносини з Російською Федерацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування