Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вирішила залишити недопуск українця в Росію "у минулому"

Вівторок, 5 лютого 2008, 13:10

Міністерство закордонних справ не має наміру порушувати питання про існування так званих "чорних списків" громадян України в Росії у зв'язку з недопуском на територію Росії українського громадянина Сергія Тарана.

"Я б не ставив це питання сьогодні до порядку денного. Нехай це залишається в минулому", - заявив прес-секретар МЗС України Василь Кирилич на питання журналістів у вівторок.

Він нагадав, що торік Україна і Росія досягли "згоди в питанні так званих списків під тим кутом зору, щоб зняти їх з порядку денного і не повертатися до них".

За словами Кирилича, випадок з директором Міжнародного інституту демократії Тараном є проявом "природи певних неоднозначних відносин", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, Таран був затриманий в аеропорті "Пулково-1" у Санкт-Петербурзі 1 лютого і провів там усю ніч.

Вийти з термінала аеропорту "Пулково" політологу не дали. Прикордонники повідомили, що Сергій Таран - "особа, перебування якої в Росії не бажане".

За їхніми словами, керівництву прикордонної служби "Пулково" надійшов відповідний дзвінок від вищого керівництва.

У правоохоронних органах Петербургу не підтвердили відомості про затримку в аеропорті "Пулково" Тарана. Джерело в адміністрації аеропорту "Пулково" також підтвердило, що Таран не затримувався в п'ятницю в Петербурзі.

Таран є членом політради громадянської партії "Пора".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування