Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька знову взялися за "Луганськтепловоз"

Середа, 6 лютого 2008, 16:33

Генеральна прокуратура скасувала свою постанову щодо відмови в порушенні кримінальної справи щодо службових осіб Фонду держмайна за фактом незаконної приватизації "Луганськтепловозу".

Про це повідомив депутат фракції БЮТ Валерій Писаренко, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

Він передав текст листа з ГПУ за підписом заступника генпрокурора Миколи Голомші, у якому йдеться про те, що ГПУ розглянула депутатське звернення з приводу порушення кримінальної справи щодо службових осіб Фонду держмайна за фактом допущених порушень чинного законодавства під час приватизації ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".

У листі Голомші зазначається, що в ході перевірки законності конкурсу з продажу державного пакета акцій "Луганськтепловозу" виявлені порушення законодавства, що призвели до недотримання умов, які забезпечували конкурентні принципи приватизації.

Так, у день скасування Господарським судом Києва постанови про заборону проведення конкурсу з продажу акцій 22 березня 2007 року ФДМ виданий наказ про поновлення конкурсу й у цей же день главою ФДМ затверджений протокол засідання робочої групи, яким не допущені до участі в конкурсі ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" і ВАТ "Дніпровагонмаш".

У листі зазначається, що згодом, 23 березня 2007 року, проведено конкурс і укладена угода купівлі-продажу з переможцем – ЗАТ "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод".

Як зазначили в ГПУ, при проведенні конкурсу фактично була відсутня змагальність, що могло привести до зменшення коштів, які надійшли в держбюджет від продажу пакету акцій, у зв'язку з чим Генпрокуратурою до Госпсуду Києва подано позов в інтересах держави в особі Кабміну про визнання цієї угоди недійсною.

Водночас, нагадали в ГПУ, ВАТ "Дніпровагонмаш" звернулося в Госпсуд Києва з позовом про скасування протоколу засідання конкурсної комісії про визнання переможцем конкурсу з продажу 76% пакета акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" і визнання договору купівлі-продажу недійсним. Рішенням Госпсуду від 25 червня 2007 року позов задоволено в повному обсязі.

30 липня 2007 року ГПУ була винесена постанова про відмову в порушенні кримінальної справи щодо службових осіб ФДМ на підставі п.2 ст.6 УПК за відсутністю в їхніх діях складу злочинів, передбачених ст.364, 365 КК.

"Беручи до уваги, що зазначене рішення ухвалене без урахування встановлених судом порушень чинного законодавства, вищезгадана постанова скасована й організовано проведення додаткової перевірки. По закінченні необхідних перевірчих дій щодо службових осіб ФДМУ буде ухвалено процесуальне рішення відповідно до вимог чинного законодавства", - зазначається в листі заступника генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування