Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк передала, що Тимошенко не уповноважена

Четвер, 7 лютого 2008, 08:55

Наміри уряду з відсторонення керівництва Фонду державного майна суперечать законодавству і не можуть бути здійснені, бо це не є компетенцією Кабінету міністрів.

Про це йдеться в заяві ФДМУ з приводу відсторонення від обов’язків голови Фонду Валентини Семенюк урядом у середу.

"Фонд вважає за необхідне надати роз‘яснення щодо його статусу та принципів діяльності, а також процедури вирішення кадрових питань", сказано в заяві.

Щодо свого статусу ФДМ наводить низку положень законів та Конституції України.

Зокрема, Фонд вказує, що указом президента "Про зміни у структурі центральних органів виконавчої влади" від 15 грудня 1999 року ФДМУ віднесено до центральних органів виконавчої влади зі спеціальним статусом, проте указом президента "Питання Фонду державного майна" від 30 січня 2007 року ФДМУ "виключено з цієї системи".

Щодо службового розслідування, зазначає Фонд, то відповідно до п. 2 постанови Кабінету міністрів від 13 червня 2000 року про порядок проведення службового розслідування стосовно держслужбовців, рішення щодо проведення такого розслідування приймається вищими посадовими особами України, першим віце-прем'єром, керівником державного органу (посадовою особою), що призначив на посаду держслужбовця, стосовно якого має проводитися розслідування, керівником органу, в якому працює держслужбовець.

"Враховуючи те, що голова Фонду державного майна України призначена згідно указу президента України "Про призначення В. Семенюк головою Фонду державного майна України" від 13 квітня 2005 року № 635, питання щодо прийняття рішення про проведення службового розслідування відносно голови Фонду не входить до компетенції Кабінету міністрів України", - сказано в заяві.

"А враховуючи те, що згідно зі ст. 85 Конституції України виключно до повноважень Верховної Ради належить призначення голови Фонду державного майна, рішення про проведення службового розслідування (якщо на те є причини) приймається Верховною Радою", - додається у ній.

Щодо звільнення й призначення голови ФДМ, то, зазначає відомство, відповідно до закону про Кабмін від 21 грудня 2006 року уряд "не наділений повноваженнями, щодо призначення/звільнення чи відсторонення голови Фонду державного майна", а прем’єр вносить на розгляд Верховної Ради подання про призначення голови ФДМ.

Відповідно до ст. 85 Конституції виключно до повноважень Верховної Ради належить призначення голови ФДМУ "та відповідно і звільнення її із займаної посади", наголошується в заяві.

Також, відповідно до закону про Кабмін, уряд призначає на посаду та звільняє з посади перших заступників та заступників керівників центральних органів виконавчої влади за поданням прем'єра відповідно до пропозицій відповідних членів Кабміну, та оскільки указом президента від 30 січня 2007 року ФДМУ виключено з переліку центральних органів виконавчої влади – "звільнення чи призначення заступників голови Фонду виходить за межі повноважень Кабінету міністрів".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...