Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов заспокоює: у понеділок газ буде

П'ятниця, 8 лютого 2008, 11:06

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов запевняє, що в понеділок в Україні буде газ.

Так він прокоментував на прохання журналістів заяву "Газпрому" про можливість припинення газових постачань в Україну з 11 лютого, повідомляє Ліга.

"Заяви "Газпрому" свідчать про те, що дочірня компанія "УкрГазЕнерго" не розрахувалася вчасно з "РосУкрЕнерго", "РосУкрЕнерго" вчасно не розрахувалося з "Газпромом", - відзначив Турчинов.

"Тепер знову, як це було", на його думку, "рік тому, "Газпром" хоче, щоб держава гарантувала посередника".

"Ті переговори, що ми плануємо провести з Росією по переходу на прямі розрахунки, вони звільнять Україну від таких заяв, і схема взаємин між державними підприємствами "Газпром" і "Нафтогаз" буде прозорою", - вважає Турчинов.

"І у випадку, якщо "Нафтогаз" не зможе розрахуватися, тоді, безумовно, держава буде гарантувати його розрахунки. Вибачте, гарантувати розрахунки посередників... напевно, ніде у світі такого немає", - додав він.

Турчинов підкреслив, що український уряд не залишить таку заяву без реакції. "Єдине, що я вам можу сказати - це те, що з понеділка газ в усіх у вас буде", - запевнив перший віце-прем'єр.

"Можете провести експеримент: увімкнути ваші газові плити, газ буде надходити, це з одного боку. З іншого боку, я ще раз повторюю, це свідчення необхідності прискорення переговорів з цього приводу", - додав він.

Відносно "РосУкрЕнерго" Турчинов відзначив, що держава повинна змусити цю структуру вчасно розраховуватися з тими, хто поставляє їй газ.

Також він звернув увагу на те, що Україна не перевищує ліміту споживання газу: щоденний ліміт, за його словами, складає 156 млн. кубометрів, а вибирається усього 152 млн. кубометрів, тому що зима не дуже холодна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування