Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" не хочуть окремого закону, а задовольняться і доповненням?

П'ятниця, 8 лютого 2008, 13:02

Члени фракції Партії регіонів Олена Лукаш і Олександр Лавринович пропонують доповнити регламент Верховної Ради новою главою за назвою "Парламентська опозиція".

Про це йдеться в проекті постанови "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради" (про діяльність парламентської опозиції)", повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Партії регіонів.

У проекті постанови пропонується визначити, що опозиція - це депутатська фракція або депутатські фракції парламенту, що не входять до складу коаліції.

При цьому пропонується закріпити норму про те, що опозиція, до складу якої входять кілька фракцій, називається об'єднаною.

Також пропонується закріпити за опозицією право на висування кандидата на посаду першого заступника глави парламенту.

Разом з тим, у перелік прав опозиції пропонується внести формування порядку денного одного пленарного засідання кожного місяця чергової сесії, питання якого включаються за поданням опозиції без обговорення і голосування.

Крім цього, передбачається закріпити за опозиціонерами право на створення опозиційного Кабінету міністрів.

У той же час, у документі передбачається надання опозиції можливості виступати зі співдоповіддю при розгляді парламентом програми діяльності уряду, питань про внутрішню і зовнішню політику, про стан виконання держбюджету.

Також пропонується встановити, що глави комітетів ВР із питань бюджету, судоустрою, регламенту, законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби з організованою злочинністю, свободи слова й інформації обираються з депутатів, що представляють саме опозиційні фракції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування