Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Румунія підбиває ЄС проти України

Вівторок, 4 березня 2008, 10:44

Румунія попросила країни-члени ЄС і Єврокомісію вплинути на Україну з метою змусити її не розвивати канал "Дунай - Чорне море".

Відповідна позиція Румунії була оголошена третього березня на засіданні Ради міністрів з питань охорони навколишнього середовища ЄС у Брюсселі, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Румунія, зокрема, відзначила, що 18 січня Україна поінформувала її про схвалення остаточного рішення про поглиблення устя Швидке.

Посилаючись на результати дослідження спеціальної міжнародної комісії, створеної в рамках Конвенції з оцінки наслідків для навколишнього середовища в транскордонному контексті, Румунія відзначила, що поглиблення устя для створення судноплавного каналу може призвести до негативних наслідків для загальної динаміки всієї дельти Дунаю.

Румунська делегація також висловила переконання в тому, що своїм рішенням Україна зруйнувала двосторонні консультації і проігнорувала міжнародне законодавство про можливий транскордонний вплив проектів на навколишнє середовище.

Румунія також інформувала Раду міністрів ЄС про те, що передала свою відповідь Києву, у якому виклала свою позицію.

Крім того, Румунія поінформувала про рішення України всі основні міжнародні організації, що займаються захистом навколишнього природного середовища.

Серед них секретаріат Конвенції з оцінки наслідків для навколишнього середовища в транскордонному контексті, секретаріат Бернської конвенції з охорони дикої природи Європи і її видів, секретаріат Рамсарської конвенції із захисту заболочених територій, Міжнародна комісія з захисту Дунаю і Єврокомісія.

Як відомо, 17 січня міністр транспорту Йосип Вінський заявив про те, що до кінця року глибоководний канал "Дунай - Чорне море" почне працювати.

За його словами, усі роботи з організації судноплавства на каналі раніше були організовані неправильно. Тому, за словами міністра, спочатку буде побудована дамба, а потім буде прочищено канал.

12 травня 2004 року Кабінет міністрів України прийняв рішення про будівництво в українській частині дунайського устя Швидке 3,5-кілометрового глибоководного каналу "Дунай – Чорне море".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...