Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко змусить "Нафтогаз" розрахуватися навіть без контрактів

Середа, 5 березня 2008, 09:31

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що зобов'яже "Нафтогаз України" розрахуватися за спожитий у цьому році газ навіть за відсутності контрактів і актів звіряння.

"Ми зобов'яжемо "Нафтогаз" розрахуватися на базі постанови уряду, яка дозволить вийти з ситуації, нав'язаній Україні по газу", - сказала Тимошенко на засіданні уряду.

"Ми ухвалимо таку постанову, яка була при врегулюванні ситуації за жовтень, листопад і грудень", - додала вона.

За словами прем'єра, "здійснюється тиск на уряд і Україну з тим, щоб зберегти всі тіньові корупційні моделі в газовій сфері".

Водночас Тимошенко попередила про кримінальну відповідальність тих керівників, які обмежили постачання газу населенню.

"Незважаючи на істерію навколо газу, Україна газом забезпечена, має всі необхідні ресурси, резерви, нормально функціонують газові сховища. І як би не піднімали хвилю провокацій, Україна безперебійно буде отримувати газ, тепло і гарячу воду", - наголосила прем'єр.

"Якщо в деяких регіонах буде обмежено постачання тепла і гарячої води для людей, я як прем'єр-міністр звертатимуся до Генпрокуратури про порушення кримінальних справ проти керівників, у тому числі газопостачальних компаній, які вдаються до саботажу і штучно нагнітають настрої в суспільстві", - заявила Тимошенко.

За її словами, уряд розібрався із ситуацією стосовно обмеження постачань тепла і гарячої води у Кіровоградській області: "Події були створені Кіровоградоблгазом, який у тіньовому режимі був викуплений "РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго", тобто фактично Фірташем і Бойком".

Тимошенко попередила, що у зв'язку з можливими обмеженнями газу вона особисто "на прямому проводі працюватиме з генпрокурором, щоб жодні провокації не відбувалися". "Події в Кіровограді були створені для дестабілізації ситуації на ринку газу", - додала вона.

Водночас вранці компанія Кіровоградгаз виступила зі спростуванням слів прем'єра про скорочення поставок газу до котелень, що в свою чергу подають тепло у пологові будинки, школи і дитсадки.

Також компанія заявляє, що 51% її акцій належить "Нафтогазу" і серед акціонерів немає ні Дмитра Фірташа, ні Юрія Бойка.

Водночас на засіданні уряду Тимошенко повідомила, що уряд інформує європейські структури стосовно ситуації, що склалася в газових відносинах з Росією: "Ми підтримуємо постійний зв'язок з Єврокомісією. Україна є надійним партнером, яка ні на йоту не порушила зобов'язання по експорту газу".

Вона також заявила, що у середу зранку "деякі країни почали виступати проти газового шантажу". "Усі розуміють, як Україну гнуть під негативні угоди в газовій сфері. Але Україна цього разу протримається і дасть результат на багато років уперед, а не ситуативний результат на декілька місяців".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...