Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче утримувати держустанови

Середа, 5 березня 2008, 14:44

Кабінет міністрів ухвалив проект бюджетної резолюції на 2009 рік, повідомила прем’єр Юлія Тимошенко.

За її словами, цей документ містить кілька суттєвих відмінностей від попередніх бюджетів.

"По-перше, ми плануємо перейти в новому бюджеті (на 2009 рік) від утримання бюджетних установ до оплати їх послуг, що має докорінно змінити функціонування фінансів у бюджетній сфері", - сказала Тимошенко.

"По-друге, ми змінимо міжбюджетні стосунки таким чином, щоб жодне місто чи селище не відчувало себе відстороненим від фінансування. Фінансування буде йти безпосередньо на кожну адміністративну одиницю", - додала вона.

Також прем’єр повідомила, що бюджетна резолюція передбачає дефіцит бюджету на рівні не більше 2%, а уряд "зробить все, щоб бюджет-2009 ухвалювався на податковій основі, яка може бути передбачена Податковим кодексом".

Крім цього, уряд ухвалив уточнений план розміщення держпакетів акцій від 25% до 27% шістьох обленерго: Львівобленерго, Одесаобленерго, Полтаваобленерго, Прикарпаттяобленерго, Сумиобленерго та Чернігівобленерго.

Як повідомив заступник голови Фонду держмайна Олександр Потімков, жодних змін щодо розмірів пакетів акцій таке погодження не передбачає.

Водночас Тимошенко повідомила, що уряд також скасував розпорядження Кабміну Віктора Януковича про передачу майнового комплексу військового містечка та житлового фонду в місті Мукачевому.

"Боротьба з корупцією проводиться як на системному рівні, так і на рівні скасування певних постанов і розпоряджень, які цю корупцію започаткували", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування