Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди Луценка побачили у Раді змову і звинувачують Яценюка

Четвер, 6 березня 2008, 11:17

Депутатська група "Народна самооборона" звертається до секретаріату президента та уряду припинити "публічні і підкилимні взаємопоборювання", що несуть загрозу єдності коаліції.

Про це йдеться в заяві депутатської групи "Народна самооборона" щодо парламентської кризи в Україні, переданій УНІАН.

Депутати групи "Народна самооборона" фракції "НУ-НС" заявляють, що парламентаризм в Україні та єдність демократичних сил знаходяться під загрозою.

"Штучно створена Партією регіонів парламентська криза викликана її небажанням і нездатністю перебувати у цивілізованій опозиції. Деструктивні дії Партії регіонів під надуманим приводом боротьби проти НАТО насправді мають на меті будь-якою ціною зруйнувати коаліцію БЮТ - НУ-НС і повернутися до влади", - йдеться у заяві.

На переконання депутатів "НС", це не мало б жодних наслідків, "якби опозиція не мала союзників серед окремих високопоставлених владних чиновників, які продовжують плести інтриги, намагаючись зліпити новий різновид так званої "широкої" коаліції".

Автори заяви вважають, що "мають місце ознаки змови, метою якої є ревізія волі виборців і досягнення чергової закулісної домовленості олігархічних еліт" – і останнім часом цій меті сприяє позиція голови Верховної Ради, "чия пасивність і небажання вести пленарні засідання ставлять ситуацію на грань колапсу".

"Наслідком цих скоординованих дій є не тільки відсутність так необхідної сьогодні законодавчої роботи, а й знищення парламенту як складової частини влади в Україні", - підкреслюється в заяві.

У "Народній самообороні" зазначають, що Верховна Рада невідворотно наближається до 30-денного терміну бездіяльності, настання якого ставить її у напівлегітимне існування, робить заручницею зовнішніх чи внутрішніх рішень щодо її подальшого існування.

Депутати "Народної самооборони" наголошують, що "така безвідповідальна і деструктивна політика Партії регіонів та тих, хто їй підігрує, може вдруге поставити Україну на межу дострокових парламентських виборів". Водночас, на переконання авторів заяви, "ці вибори сьогодні не мають нічого спільного з інтересами переважної більшості наших громадян, які уже двічі після помаранчевої революції - у 2006-му та 2007-му роках - підтверджували свій демократичний вибір".

У "Народній самообороні" впевнені, що перевибори означатимуть чергову напругу в суспільстві, "дадуть в руки окремих авантюрних політиків можливість для суб’єктивних авторитарних і навіть неконституційних дій". На думку авторів заяви, "мета архітекторів дострокових виборів - переформатувати коаліцію в своїх інтересах".

При цьому в "Народній самообороні" звертають увагу, що "всі ці події в парламенті відбуваються на фоні взаємних інформаційних уколів між секретаріатом президента і урядом", а також одночасно з "безпрецедентним тиском" з боку Росії у газовому питанні.

"Наш східний сусід, керуючись власними геополітичними інтересами, використовує слабкість української влади і протиріччя серед лідерів демократичної коаліції для утримання України в зоні залежності від себе", - йдеться в заяві.

Депутати "Народної самооборони" заявляють, що владна демократична еліта зобов’язана зайняти у цьому питанні консолідовану позицію і керуватись національними інтересами.

"Народна Самооборона" наполягає на негайному відновленні повноцінної роботи Верховної Ради і закликає президента, уряд і фракції демкоаліції до єдності і спільних дій з метою реалізації ідей і завдань, проголошених на Майдані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування